WMS- en ERP-partners

Binnen CaptureTech vinden wij het belangrijk ons te focussen op datgene waar wij goed in zijn, namelijk track and trace auto-ID-oplossingen voor distributiecentra en magazijnen, maar ook voor productieomgevingen, havens, cash handling en transport.

Onze systemen of enkelvoudige producten koppelen wij in de meest voorkomende situaties aan andere technologieën, zoals een warehouse management systeem (WMS) of ERP-systeem.

Met behulp van ERP-software worden alle bedrijfsprocessen, waaronder voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek, zodanig met elkaar verbonden, dat alle vergaarde informatie door het hele bedrijf, door iedereen, bruikbaar is. ERP-systemen zijn vaak goed geïntegreerd, waardoor eenmalige opslag van gegevens mogelijk is. Een ingevoerde verkooporder zal door het ERP-systeem onder andere worden verwerkt tot automatisch gegenereerde inkooporders en automatisch geplande personeelsinzet.

Een warehouse management system (WMS), een logistiek begrip, beheert onder andere de locatieindeling in een stellingmagazijn, handelt de orderstroom in de juiste planningvolgorde af en beheert de goederenstromen. Er zijn twee vormen van ondersteuning. De eerste is ‘assisted’, dat wil zeggen door het WMS ondersteunde volgorde van taakafhandeling. Dat is nog meestal via papieren orderverzameling (pickkaartjes enz.). Het systeem adviseert in sommige gevallen de gebruiker een bepaalde transactie uit te voeren, maar meestal moet een planner de sortering van taken doen.

De tweede vorm is ‘directed’, dat wil zeggen een door het systeem geforceerde volgorde van taakafhandeling. Dat is bijna altijd elektronisch, bijvoorbeeld barcode / RF scanning en/of mobiele computers, terminals en handhelds. Hier brengt CaptureTech zijn jarenlange ervaring in.

WMS- en ERP-producten hebben wij niet zelf in huis, maar worden geleverd door onze technologiepartners.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

Onze partners

Meer weten?

Meer weten? Neem contact met ons op!