Het invoeren van voice picking in uw bedrijf is een veranderproces. Het goed communiceren van de (grote) voordelen van voice picking voor uw medewerkers ten opzichte van barcode scanning of papier zal een soepele overgang naar de nieuwe situatie van orderpicken met voice bevorderen.

Wat is voice picking?

Elke magazijnmedewerker beschikt bij voice picking over een voice terminal en headset met microfoon. De orderpicker ontvangt op zijn headset op menselijke wijze gesproken instructies over de picklocatie. Eenmaal ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in. Na bevestiging van de juiste locatie, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij of zij dient te picken.

De voordelen:

Verantwoorde ergonomie
Met een voice picking-oplossing kan uw orderpicker snel en comfortabel werken. Minder belastend werk door minder bewegingen als bukken en strekken. Niet meer door het magazijn lopen met een terminal, die nog altijd best wat weegt.

Grotere veiligheid
Doordat handen en ogen vrij worden gehouden, kan uw medewerker zich volledig richten op zijn hoofdtaak: het orderpicken. Handelingen die noodzakelijk zijn bij orderpicken met barcode of papier, zijn niet meer nodig.

aq_block_7

Kortere inwerktijd
Omdat voice een ‘natuurlijke’ manier van werken is, kunnen uw orderpickers dit zonder veel moeite aanleren. Ook het inwerken van nieuwe of tijdelijke medewerkers kost weinig tijd.

Kostenbesparing
Het aantal fouten zal enorm dalen, de snelheid van werken zal stijgen. CaptureTech calculeert uw ROI inclusief de realistisch te verwachten terugverdientijd. In onze ervaring stijgt de productiviteit na implementatie van een voice-oplossing voor orderpicken met gemiddeld 20 procent. En uw klanttevredenheid wordt zeker vergroot.

Niet al mijn orderpickers spreken (goed) Nederlands, wat nu?

Het systeem is zo ontworpen dat er met meer dan één taal kan worden gewerkt. Nederlands, Engels en Pools komen vaak voor in Nederland.

Neem vrijblijvend contact op met CaptureTech voor een oplossing die past op uw behoefte.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs