Minder fouten, sneller & veiliger t.o.v. papier of scanning

Heeft u in Nederland of België een distributiecentrum of magazijn en denkt u erover om een voice pickingsysteem te integreren in uw logistieke proces? Een voice-oplossing van CaptureTech kan worden gebruikt voor meer onderdelen van uw voorraadbeheer, maar brengt het grootste voordeel bij orderpicken, ten opzichte van barcode scanning of papier.

aq_block_6
Voordelen van voice-technologie

Voice picking is één van de meest revolutionaire wijzigingen in het verzamelen van orders van het laatste decennium, met een hogere productiviteit en nauwkeurigheid, merkbare bottom line besparingen, tal van voordelen voor de magazijnmedewerker en een verhoogde flexibiliteit als gevolg.

Bij voice picking zijn de medewerkers uitgerust met een headset die via RF verbonden is met het WMS. Door de headset vertelt een stem wat men moet gaan pakken of wegleggen.

aq_block_9

Voice picking zorgt voor een significante daling van het aantal fouten (stijging van de nauwkeurigheid). Het overtypen van gegevens met de kans op fouten behoort tot het verleden. Met voice picking gebeurt de terugkoppeling van het werk in realtime en foutloos. Op de picklocatie spreekt de medewerker immers een controlegetal in, wat de correctheid van de gegevens garandeert.Voice picking zorgt eveneens voor een sterk verhoogde flexibiliteit. Complexe schermen of papieren procedures hebben vaak een zeer steile leercurve. Een voice picking systeem daarentegen is dermate eenvoudig in gebruik dat nieuwe medewerkers zeer snel en vlot aan de slag kunnen om pieken in het magazijn op te kunnen vangen.

Werken met Voice t.o.v. met Papier of Scanning

Werken met papieren opdrachten is zeer tijdrovend en omslachtig (en dus duurder). De terugmelding is vaak traag en foutgevoelig. Vaak moeten afgewerkte regels worden afgevinkt of doorstreept. De taak neemt hierdoor veel tijd in beslag. Daar blijft het alleen niet bij. Vervolgens moeten de gegevens (ook vaak slordig bijgeschreven gegevens) van de lijst door een andere persoon worden ingevoerd in het WMS om de voorraad correct kunnen bij te werken. Alweer een aanzienlijke verspilling van resources. Wanneer een magazijnmedewerker werkt met een barcodescanner, dan kan de nauwkeurigheid al relatief goed zijn, maar blijft productiviteit vaak een probleem. Men staat er niet vaak bij stil maar een barcodescanner gebruiken voor picking is een tijdrovend proces: Volgende locatie lezen, zich verplaatsen, de locatie scannen, de hoeveelheid aflezen op het scherm, de handen vrijmaken en pas dan de taak uitvoeren. Wil u hier meer over weten, lees dan onze pagina “Waarom is voice picking optimaler dan orders verzamelen met barcode scanning”.

aq_block_13
Merkbare beparingen

Het spreekt voor zich dat een boost in prductiviteit, nauwkeurigheid en flexibiliteit wordt vertaald in merkbare bottom line besparingen. Productiviteitsstijgingen van 20 percent en meer en een ROI van 10 maanden zijn niet uitzonderlijk.

aq_block_16

CaptureTech DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij uw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. Wij calculeren uw ROI inclusief de terugverdientijd. Uw productiviteit zal met minimaal 20 procent stijgen door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech’s Performance Manager kunt u de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

aq_block_19

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs