De e-commerce in Nederland groeit in 2017 naar verwachting van ruim € 12 miljard naar bijna € 13 miljard. De trends op dit gebied hebben vooral betrekking op het verbeteren van de klantervaring. Denk bijvoorbeeld aan een snellere leveringstijd. Eén belangrijk element daarin is het implementeren van een voice-oplossing voor het orderpicken. Verstandige webshops investeren in een onderscheidende klantbeleving. Voice-picking kan hieraan flink bijdragen.

E-commerce bloeit
Het gaat goed met de webwinkels in Nederland: telde ons land in 2015 nog zo'n 24-duizend webwinkels, begin dit jaar waren het er ruim 32-duizend. Gekeken naar de afgelopen tien jaar is het aantal webwinkels zelfs meer dan verzesvoudigd, blijkt uit door het CBS gepubliceerde cijfers.

Logistieke uitdaging
Eén van de grootste uitdagingen voor webshops blijft de logistiek. Als je iets koopt in een fysieke winkel, kun je de aankoop direct mee naar huis nemen. Bij een bestelling per webwinkel moet je daar meestal een dag bij optellen. De klant wil in elk geval zijn pakketje binnen 24 uur foutloos aan huis afgeleverd zien. Kan een webshop daar niet aan voldoen, dan kiest de veeleisende consument een ander met een snellere levertijd. Same-day delivery is in opmars.

aq_block_7

Productief orders verzamelen
Het belang is dus groot om klantenorders op de meest productieve manier te verzamelen. Voice-picking is hiervoor bij uitstek geschikt. Voice-technologie laat uw orderpickers magazijntaken uitvoeren met een headset en microfoon. Elke set kan met spraakherkenning door het inspreken van een set woorden snel worden ‘gepersonaliseerd’ naar de uitspraak van een individuele werknemer. Via gesproken instructies wordt de medewerker efficiënt aangestuurd. Via de microfoon kan hij in real-time data met het achterliggende computersysteem (warehouse management systeem, WMS) uitwisselen.

De voordelen van voice-picking
Voice-technologie voor orderpicken brengt snelheidswinst tot wel 35 procent. Ook de juistheid van de gepickte bestellingen verbetert aanzienlijke door voice-picking. Grotere snelheid, minder fouten, snellere levering, maximale klanttevredenheid. Kortom, een niet te verwaarlozen bijdrage aan het succes van uw webwinkel.

Meer weten over voice-picking ten behoeve van uw webshop?