Het mooie van de recente technologie voor voice picking is dat de toegevoegde waarde van deze oplossing in elk magazijn even goed tot zijn recht komt.

Voice picking vermindert het aantal gemaakte fouten, brengt tijdwinst en verhoogt de productiviteit, met als resultaat grotere tevredenheid van klant en medewerker.

Geschikt voor elk distributiecentrum of magazijn

U heeft een wat kleiner magazijn of juist een groot distributiecentrum. Een doorvoermagazijn, een webshop of een onderdelenmagazijn. Of een groothandel? Orderpicken met een voice-oplossing is geschikt voor al deze situaties.

Orderpicking is veruit de duurste activiteit in het magazijn. Bij voice picking ontvangen en bevestigen de medewerkers via een voice terminal en headset in real-time pickinginstructies van het systeem. Dat levert uiteindelijk een financieel voordeel op dat kan oplopen tot 20%.

Voice picking gaat sneller dan orderpicken met papieren documenten (circa 10-15% sneller) en orderpicken op basis van RF/barcodes (ongeveer 15%-25%). Het vereist een beperkte investering in training. De ‘natuurlijke’ gebruikersinterface en de handsfree bediening verhogen de efficiëntie van de medewerkers. Online data integratie vergemakkelijkt de backoffice-administratie aanzienlijk. Ook verbetert voice picking de ergonomie en de veiligheid. Er is zelfs een positief verband tussen het gebruik van voicetechnologie voor orderpicken en een (lager) ziekteverzuim.

aq_block_6
Spraakafhankelijke voice picking

Spraakafhankelijk: altijd de juiste optie voor een lawaaierig distributiecentrum

Een magazijn met veel lawaai lijkt een uitdagende omgeving voor voice picking. Als u kiest voor een spraakafhankelijk (getraind) voicesysteem in combinatie met kwalitatieve headsets die beschikken over een ruisfiltersysteem, dan werkt de spraakherkenning echter perfect. Omgevingslawaai of zelfs gesproken taal van collega’s: het vormt geen enkel probleem. Met voice kan de orderpicker veel sneller werken, de handen en ogen vrij houden en betere uitgerust zijn werk verrichten.

Al met al reden genoeg om u eens – geheel vrijblijvend – te laten informeren over de voice-oplossingen van CaptureTech, toonaangevend in warehousing-technologie. Neem contact met ons op.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs