Minder fouten, sneller & veiliger

Het gebruik van barcode scanning is een hele vooruitgang vergeleken met het werken met papier. Papieren lijsten hoeven niet meer te worden ingevuld en gegevens hoeven niet meer worden overgetypt. Toch kan het pick proces aanzienlijk sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd met voice, met reële bottom line verschillen tot gevolg. Het lijkt vreemd, maar orders verzamelen met barcode scanning kan uw magazijn of distributiecentrum veel geld kosten!

Locatie aflezen

Om te weten waarom u productiviteitsverliezen leidt door het verzamelen van orders via barcode scanning plaatsen we even beide werkstromen tegenover elkaar. Met voice hoeven de magazijnmedewerkers niet te stoppen om de volgende locatie af te lezen van het scherm. Ze kunnen de ogen en handen vrij houden en zich reeds naar de volgende locatie begeven terwijl ze die via het systeem te horen krijgen. Dit is de eerste stap in het proces waar barcode scanning zorgt voor een productiviteitsverlies t.o.v. voice picking.

aq_block_7
aq_block_9
Bevestigen van de picklocatie

Eenmaal op de volgende locatie aangekomen hoeft de magazijnmedewerker de locatie niet meer te scannen. Ze spreken eenvoudig het controlegetal in om te bevestigen dat ze bij de juiste locatie staan. De scanner moet ook worden gericht en vaak omhoog of omlaag gehouden worden wat weer tijdverlies met zich mee brengt. Dit is de tweede stap in het proces waar productiviteitsverlies wordt geleden.

Instructies en order afhandelen

De magazijnmedewerkers hoeven de juiste gegevens niet meer via het scherm af te lezen, en ze hoeven ook de scanner niet meer weg te leggen, maar kunnen meteen de gesproken pickinstructie horen en uitvoeren. Dit is de derde stap in het proces waar productiviteitsverlies wordt geleden.

Wanneer de pickinstructie is uitgevoerd, hoeven de magazijnmedewerkers de scanner niet meer opnieuw te pakken en hoeven er geen schermacties meer uitgevoerd worden om de instructie te bevestigen. Dit is de vierde stap in het proces waar productiviteitsverlies wordt geleden.

Bijgaande video toont duidelijk de vergelijking tussen beide werkprocessen. Dezelfde persoon doet dezelfde ronde in hetzelfde magazijn, 35% sneller met voice dan met de scanner.

CaptureTech DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij uw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice. Wij calculeren uw ROI inclusief de terugverdientijd. Uw productiviteit zal met minimaal 20 procent stijgen door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech’s Performance Manager kunt u de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

aq_block_16

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs