Dankzij de technologische ontwikkeling is voice picking in distributiecentra en magazijnen de afgelopen tien jaar volwassen geworden. Voice picking is nu een serieuze, professionele optie voor orderpicken. Een oplossing die vaak te verkiezen is boven handmatig picken met lijst en ook beter is dan picken met barcode.

Er bestaan twee soorten systemen voor voice picking: spraakafhankelijk en spraakonafhankelijk.U heeft een distributiecentrum of magazijn. Wat is dan de beste investering?

CaptureTech is ervan overtuigd dat een spraakafhankelijk (getraind) systeem in alle opzichten een beter systeem is. Waarom:

De taalversie van een spraakonafhankelijk (niet getraind) systeem – in ons geval meestal Nederlands – dient als vergelijkingsbasis voor alle voice pickers die het systeem gebruiken. ‘Spraakonafhankelijk’ houdt dus geen rekening met bijvoorbeeld verschillen in uitspraak, een dialect of zelfs verkoudheid. Met een spraakafhankelijk (getraind) systeem zijn dit soort kwesties vanaf het begin te ondervangen.

aq_block_6
Spraakafhankelijke voice picking

Elke gebruiker van een spraakafhankelijk systeem gebruikt een unieke, voor hem/haar geoptimaliseerde taaldatabase. Door de voice picker uitgesproken woorden worden daarin vergeleken met eerder door dezelfde persoon ingesproken woorden.

De werkomgeving in een distributiecentrum of magazijn biedt te veel uitdaging voor een spraakonafhankelijk systeem. Mensen praten in de achtergrond, er staat een radio aan, een vorkheftruck rijdt langs enzovoort. Zaken waarop een spraakonafhankelijk (niet getraind) systeem niet is berekend. Met als gevolg dat de foutmarge drastisch toeneemt. En uw investering in een voice-oplossing niet de voordelen brengt waar u op rekent.

De voordelen van voice

Een spraakafhankelijk (getraind) systeem van CaptureTech heeft als voordelen:

  1. Daling van het aantal fouten, dus hogere nauwkeurigheid
  2. Real-time, foutloze terugkoppeling van gegevens en werk
  3. Gebruiksvriendelijkheid
  4. Korte trainingsperiode (intrainen voice-model door individuele orderpicker)
  5. Stijging van de productiviteit
  6. Grotere klanttevredenheid
  7. Een meer dan interessante kostenbesparing

 

De korte tijdsinvestering per medewerker om zijn/haar voice-database te trainen door in te spreken, verdient u in no time terug. Het aantal fouten zal vrijwel direct merkbaar dalen, met grotere productiviteit als resultaat.

Neem contact op met CaptureTech voor een vrijblijvend gesprek over een spraakafhankelijke voice-oplossing.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs