Bij orderpicken kunnen verschillende orderverzamelsystemen worden gebruikt. De zogenoemde pickdichtheid is van grote invloed op de juiste keuze voor een systeem.

Wat is pickdichtheid?

De verhouding tussen het aantal artikelen van één order en het totale aantal artikelen in het assortiment (stock keeping units, SKU’s) noemen wij de pickdichtheid. Die kan laag of hoog zijn.

Als elke order gemiddeld een relatief laag aantal regels bevat, is de pickdichtheid laag. Met als gevolg dat loop- en/of rijtijden in het distributiecentrum of magazijn relatief hoog zijn. Een goede oplossing is dan het combineren van orders, in one-stage of two-stage batch picking (bijvoorbeeld een kar met dozen voor verschillende orders, respectievelijk in fase 1 artikelen verzamelen en in fase 2 die artikelen toewijzen aan verschillende orders).

Bij een hoge pikdichtheid bevat elke order gemiddeld een relatief hoog aantal regels. Met als gevolg dat loop- en/of rijtijden in het distributiecentrum of magazijn relatief laag zijn. Het combineren van orders heeft weinig zin. Hier is single picking (één picker verzamelt één order) de beste oplossing.

Wat is voice picking?
Bij voice picking heeft elke orderpicker een voice terminal en headset met microfoon. Hij ontvangt zo op menselijke wijze gesproken instructies van de computer over de picklocatie. Eenmaal ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in. Na bevestiging van de juiste locatie, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij  dient te verzamelen.

Winst bij elke verzamelmethode

Een goed voicesysteem kan worden toegepast voor single picking en voor batch picking. Voice zorgt voor een belangrijke daling van het aantal gemaakte fouten tijdens het verzamelen van producten. Naast de financiële winst, vermindert ook de ergernis bij uw klanten. Uw reputatie en klanttevredenheid stijgen als gevolg hiervan flink.

Met onze DC Walkthrough van uw magazijnomgeving of distributiecentrum kunnen wij snel en grondig uw voordelen in kaart brengen.

aq_block_7

Neem vrijblijvend contact op met CaptureTech voor een oplossing die past op uw behoefte.