Voice picking

20 september 2016 - Less than a minute read
Voice Picking

Het verzamelen van orders door middel van voice-technologie heet voice picking of pick-to-voice. Hoe gaat dat in zijn werk? Elke orderpicker draagt een headset met microfoon. De communicatie tussen de draagbare computer en het warehouse management systeem (WMS) vindt plaats via een RF-netwerk op de locatie. Het WMS vertelt de picker via de headset naar welke locatie hij moet lopen. Om de locatie te bevestigen, spreekt de picker een controlegetal in. Hierna geeft het voice-systeem aan hoeveel eenheden moeten worden gepakt. Lees hier meer over Voice-technologie in het algemeen.

De voordelen van voice picking

- Het grootste deel van het proces heeft de orderpicker de handen vrij;
- Korte inwerktijd: nieuwe of tijdelijke medewerkers kunnen sneller worden ingezet;
- Minder (kostbare) werktijd door efficiënte routering, met stijging van de productiviteit als gevolg;
- Dalend aantal fouten, grotere nauwkeurigheid;
- Verbetering van de dienstverlening aan de klant;
- Aanzienlijke kostenbesparing.

Lees alle voordelen hier nog eens uitgebreid na.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

aq_block_8
Hoe werkt voice picking in de praktijk?

Order picking is één van de activiteiten in uw logistieke centrum die de meeste tijd in beslag nemen. Hierdoor is de te boeken winst aan productiviteit en nauwkeurigheid groter dan bij andere bedrijfsprocessen. De keuze voor orderpicken als vertrekpunt voor het toepassen van voice is dus logisch. Uitbreiding op een later tijdstip naar bijvoorbeeld ontvangstregistratie, verzendcontrole, voorraadbeheer en/of replenishment is goed mogelijk. Lees hier waarom voice picking bij orders verzamelen nog beter werkt dan barcode scanning.

Kies voor een spreker-afhankelijk systeem

Een voice pickingsysteem dat spreker-afhankelijk is, biedt de mogelijkheid om het systeem te trainen. De individuele orderpicker moet hiertoe een set van woorden inspreken. Dat resulteert in een veel preciezere spraakherkenning. Het getrainde systeem dient slechts rekening te houden met een klein aantal (getrainde) woorden en is geoptimaliseerd voor de stem van elke orderpicker. Lees hier meer over CaptureTech’s brede scala aan Voice terminals en headsets.

CaptureTech verzorgt complete voice-infrastructuur

Een voice-oplossing wordt altijd gevoed met gegevens uit een WMS via een RF-netwerk. Een voice-koppeling vanuit uw WMS is vrijwel altijd mogelijk. Een directe koppeling met de draagbare computer zorgt ervoor dat de verwerkte data real-time in het WMS worden verwerkt. Lees hier meer over CaptureTech’s eigen voice-oplossing DecibelVoice.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de voordelen van voice picking? neem dan snel contact met ons op!