Barcode scanning

Heden ten dage is barcode scanning alomtegenwoordig. Als u iets koopt in de supermarket, een auto huurt, een groot evenement bijwoont, vliegt of zelfs naar de dokter gaat. Barcode scanning helpt  organisaties informatie te tracken, wat de productiviteit en efficiency vergroten.

Wat is een barcode?

Een barcode is een gecodeerd visueel patroon dat leesbaar is met een machine. Er zijn twee soorten  barcodes – lineair en 2D. De meest bekende Universele Product Code (UPC) is een lineaire barcode die bestaat uit de barcode zelf en een 12-cijferig UPC-nummer. De eerste zes cijfers zijn het identificatienummer van de producent. De volgende vijf cijfers zijn het itemnummer. Het laatste cijfer is de zogenoemde check digit, wat de barcode scanner in staat stelt te bepalen of de barcode correct werd gescand of niet.

Leer meer over Barcode scanning

Radio Frequency Identification

Radio Frequency Identification (afgekort RFID) is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen RFID-tags en RFID-readers. Er is geen ‘direct line of sight’ nodig zoals bij de inzet van barcode. UHF RFID-readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags. Een RFID-systeem heeft drie onderdelen.

RFID pedestal

Met de KeyCop Identification Gate heeft CaptureTech een UHF RFID-pedestal (detectiepoort) ontwikkeld die specifiek bedoeld is voor key en asset management. RFID-gate of RFID-portal zijn synoniemen.

De UHF RFID-detectiepoort is een fysieke poort met een geïntegreerde ‘vaste’ UHF RFID reader en antennes. De poort scant alle getagde items die erdoorheen bewegen, of het nu KeyCops zijn of andere items met UHF-tags. Het systeem gebruikt UHF-technologie die multiple tag reading ondersteunt en die de grootste leesafstand biedt. De poort identificeert de unieke RFID-nummers en kan deze checken in de database. Mag een nummer er niet langs, dan gaat een alarm af. De poort kan ook alleen worden gebruikt om inkomende en uitgaande KeyCops of middelen te registreren.

Neem contact op met ons zonder verplichting

rfid_iconwhite

Why ultra-high frequency RFID?

RFID-systemen kunnen worden onderverdeeld naar de frequentieband waarmee zij werken: low frequency (LF), high frequency (HF) en ultra-high frequency (UHF).

Meer weten?

Meer weten over onze intelligente technologie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


CaptureTech respecteert jouw privacy volgens de nieuwe GDPR-regelgeving.