Wij helpen u graag met een goed advies

Radio frequency identification

Radio Frequency Identification (afgekort RFID) is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen RFID-tags en RFID-readers. Er is geen ‘direct line of sight’ nodig zoals bij de inzet van barcode. RFID-readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags.

aq_block_6
aq_block_8
RFID-tags

Een RFID-tag is een chip die wordt aangebracht op de te identificeren en volgen krat of pallet. Zo’n tag kan van papier zijn en bestemd voor eenmalig gebruik, maar ook van duurzaam, hufterproof materiaal dat nagelvast kan worden bevestigd en bestemd is voor herhaald gebruik.

Er zijn passieve en actieve tags. Passieve RFID-tags worden ‘gewekt’ door een reader, die ook de tag van energie voorziet om te zenden en ontvangen. Actieve RFID-tags hebben een eigen batterij en kunnen onafgebroken of periodiek zenden en ontvangen over grotere afstanden.

RFID-antenne
De tweede component van een RFID-systeem is de RFID-antenne. De antenne functioneert eigenlijk als het oor van het systeem. Het vangt het radiosignaal van de RFID-tag op en geeft dit door aan de RFID-reader, de hersenen van het systeem. RFID-antennes zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van de toepassing. Voor specifieke toepassingen ontwerpt CaptureTech ook zelf RFID-antennes om een optimale leesperformance te kunnen garanderen.

Start direct!

Bel voor een vrijblijvend advies via 0252-241544. Wij helpen u graag

RFID-readers

De derde component van een RFID-systeem is de RFID-reader. Zo’n reader gebruikt radiogolven om informatie van de RFID-tag te lezen of om die ernaartoe te schrijven. Een RFID-reader kan ‘frequency agile’ zijn, wat betekent dat zij tegelijkertijd meerdere frequenties kunnen gebruiken.

RFID back-endsysteem

De verkregen informatie kan real-time worden doorgestuurd naar uw warehouse management systeem (WMS) of ons Logistic Execution Systeem Holon. Met RFID kunt u simultaan veel meer informatie ontvangen en zenden dan met een barcodesysteem. Uw infrastructuur moet dus wel eerst zijn ingericht op het gebruik van RFID.

Barcode / RF scanning en RFID sluiten elkaar niet uit. Voor het ene werkproces kunt u barcode gebruiken, en voor het andere werkproces RFID. Beide technologieën kunnen interactief samenwerken via het WMS.

Eerst analyseert CaptureTech uw bedrijfsprocessen om vervolgens met een gedegen advies te komen.

Lees onze uitgebreide white paper over RFID

Meer informatie over RFID?