RFID-poort/tunnel

Radio frequency identification (RFID) is een technologie die ingezet kan worden voor moeiteloze identificatie en track and trace-informatie. Voor sommige toepassingen is het cruciaal om volledig inzicht te hebben in de voorraad/inventaris en bewegingen van artikelen en/of duurzame bedrijfsmiddelen.

RFID wordt vaak ingezet voor track (= volgen) and trace (= nagaan geschiedenis) in de logistiek. Dan wordt de RFID-tag vaak aangebracht op de logistieke drager van de producten zoals pallets en kratten, ook wel RTI's (returnable transport items) genoemd. Door de dalende kosten van RFID-tags komen er meer en meer RFID-toepassingen op verpakkingsniveau (bijvoorbeeld overdoos) en itemniveau (productverpakking).

aq_block_4
RFID voor buiten uw gebouw of terrein

Maar CaptureTech ontwikkelt en implementeert ook RFID-oplossingen voor buiten de vier muren van het magazijn. Zo kunt u bijvoorbeeld met onze RFID-poorten bedrijfsgoederen detecteren die ongewenst uw pand verlaten.

Of u kunt snel en efficiënt een inventarisatie uitvoeren van bedrijfsmiddelen met behulp van een mobiele RFID-reader.

Bij processen zoals het controleren van zendingen kan het gebruik van RFID aanzienlijke voordelen opleveren. CaptureTech werkt met partners Impinj, Nordic ID en Zebra voor het leveren van onder meer alle types RFID-tags (lage, hoge en ultrahoge frequentie; passief of actief), handheld RFID-readers, RFID-poorten en RFID-readers die in voertuigen kunnen worden gemonteerd.

CaptureTech analyseert eerst uw situatie om vervolgens met en gedegen advies te komen over de in te zetten apparatuur.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

Het platform van Impinj

Impinj maakt het wereldwijd meest toegepaste platform voor RFID, met geïntegreerde hardware, software en interfaces. Superieure prestaties gekoppeld aan interoperabiliteit en de grootste betrouwbaarheid van datalevering. Het platform omvat RFID-tags, RFID-poorten, RFID-readers, RFID-antennes en software.

De oplossing van Nordic ID

De producten van Nordic omvatten dezelfde range aan vaste en mobiele onderdelen van een RFID-oplossing. Mobiele en vaste RFID-readers, mobiele barcode-readers en software.

 

aq_block_16
De oplossing van Zebra

Zebra ontwikkelt, naast mobiele computers, scanners en printers, ook een scala aan innovatieve RFID-readers, zowel vast als mobiel.

aq_block_19
Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden die RFID poorten te bieden hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!