RFID-poorten en -readers

Radio frequency identification (RFID) is een technologie die ingezet kan worden voor moeiteloze identificatie en track and trace-informatie. Voor sommige toepassingen is het cruciaal om volledig inzicht te hebben in de voorraad/inventaris en bewegingen van artikelen en/of duurzame bedrijfsmiddelen.

RFID wordt vaak ingezet voor track (= volgen) and trace (= nagaan geschiedenis) in de logistiek. Dan wordt de RFID-tag vaak aangebracht op de logistieke drager van de producten zoals pallets en kratten, ook wel RTI's (returnable transport items) genoemd. Door de dalende kosten van RFID-tags komen er meer en meer RFID-toepassingen op verpakkingsniveau (bijvoorbeeld overdoos) en itemniveau (productverpakking).

Bij processen zoals het controleren van zendingen kan het gebruik van RFID aanzienlijke voordelen opleveren. CaptureTech werkt met partners Impinj, Nordic ID en Zebra voor het leveren van onder meer alle types RFID-tags (lage, hoge en ultrahoge frequentie; passief of actief), handheld RFID-readers, RFID-poorten en RFID-readers die in voertuigen kunnen worden gemonteerd.

CaptureTech analyseert eerst uw situatie om vervolgens met en gedegen advies te komen over de in te zetten apparatuur.

aq_block_6
aq_block_7
Het platform van Impinj

Impinj maakt het wereldwijd meest toegepaste platform voor RFID, met geïntegreerde hardware, software en interfaces. Superieure prestaties gekoppeld aan interoperabiliteit en de grootste betrouwbaarheid van datalevering. Het platform omvat RFID-tags, RFID-poorten, RFID-readers, RFID-antennes en software.

De oplossing van Nordic ID

De producten van Nordic omvatten dezelfde range aan vaste en mobiele onderdelen van een RFID-oplossing. Mobiele en vaste RFID-readers, mobiele barcode-readers en software.

 

aq_block_13
De oplossing van Zebra

Zebra ontwikkelt, naast mobiele computers, scanners en printers, ook een scala aan innovatieve RFID-readers, zowel vast als mobiel.

aq_block_16

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs