WiFi - Radiofrequentie (RF)

De termen WiFi of Radiofrequentie (afgekort RF) worden in de logistiek gebruikt voor de communicatie via een draadloos netwerk, meestal een Wireless LAN. Barcode scanning is één van de toepassingen binnen voorraadbeheer waarvoor WiFi frequent wordt gebruikt.

Ik heb nog geen WLAN / WiFi-netwerk

Onze expertise ligt op het terrein van de track and trace ID-technieken. Onderdeel daarvan is de implementatie van het WLAN / WiFi-netwerk. Dagelijks vertrouwen honderden klanten op de betrouwbaarheid van CaptureTech als het gaat om het goed functioneren van hun draadloze WiFi-netwerk.

aq_block_4

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

aq_block_8
Wel Wi-Fi netwerk, (nog) geen barcode scanning

U denkt erover om barcode scanning te integreren in uw logistieke proces / voorraadbeheer en CaptureTech lijkt u een geschikte partij om dat bij uw onderneming in te voeren. In dat geval zullen wij als eerste stap een DC walkthrough verrichten. Wij analyseren uw werkprocessen en bestaande infrastructuur (gebouwen, verbindingen) om vervolgens met een gedegen advies te komen.

WiFi site survey

Een specifiek onderdeel van de walkthrough is de zogenoemde WiFi site survey. Dit betekent dat wij bij bestaande WiFi netwerken in uw distributiecentrum of magazijn testen op stabiliteit, haalbaar volume en snelheid, gaten in de dekking enzovoort.

Mocht u nog geen WiFi netwerk hebben, dan kunnen wij met onze geavanceerde testapparatuur precies uitmeten hoeveel, en op welke locaties, bepaalde typen zenders/ontvangers moeten worden geïnstalleerd. Ook mogelijke storingsbronnen voor het WiFi-systeem komen tijdens de test naar boven en kunnen worden geëlimineerd.

Hoe werkt WiFi in voorraadbeheer?

Bij een op WiFi gebaseerde oplossing, zoals het werken met barcode scanners bij orderpicken, wordt de barcode terminal draadloos gevoed met data uit het WMS. De producten van CaptureTech communiceren moeiteloos met alle bekende en veelgebruikte WMS’. Met een direct koppeling tussen barcode terminals en WMS komen de met barcode scanners verwerkte gegevens real-time in het WMS terecht.

Meer weten?

Meer weten over het optimaliseren van de WIFI? Neem dan vandaag nog contact met ons op!