Voice van CaptureTech voor Coop Supermarkten

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

In de distributiecentra van Coop Supermarkten in Deventer en Gieten wordt gewerkt met een DecibelVoice Recognition-systeem dat is geleverd en geïmplementeerd door CaptureTech.

Coop koos deze oplossing om de groei van de organisatie, onder andere door de overname van de 54 C1000-winkels, vanuit de logistieke organisatie te kunnen ondersteunen.

In het distributiecentrum in Deventer zijn 70 orderverzamelaars uitgerust met Vocollect Voice Computers met draadloze headsets. In het distributiecentrum in Gieten werken circa 100 orderverzamelaars met het nieuwe systeem.

CaptureTech heeft het systeem rechtstreeks aangesloten op het SAP-systeem van Coop, door middel van de Voice Direct for ERP-koppeling. Naast het Voice Recognition-systeem leverde en implementeerde CaptureTech tevens 70 Honeywell mobiele computers van het type Tecton en Thor.

Winst in productiviteit

Coop realiseert hiermee een 10% hogere productiviteit bij het orderpicken, ten opzichte van het voice-systeem dat de onderneming eerst gebruikte. De medewerkers hebben minder woorden nodig om orders te verzamelen. Het voice-systeem van CaptureTech is volgens Coop eenvoudig te begrijpen. De tijd die het in beslag neemt om een medewerker te trainen en zich het systeem eigen te maken bedraagt maximaal een kwartier; veel korter dan bij het oude systeem. Nederlandse en Poolse medewerkers kunnen in hun eigen taal worden getraind. Bovendien is de terminal gemakkelijk te bedienen met handschoenen aan: een noodzaak binnen de gekoelde distributiecentra van Coop.

Coop Supermarkten implementeert Voice van CaptureTech