Rolec levert betrouwbaarder met RFID van CaptureTech

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Logistieke dienstverlener Rolec uit Ochten werkt al bijna tien jaar naar volle tevredenheid met een RFID-systeem van CaptureTech voor de distributie van leermiddelen en schoolattributen. De bestaande sorteerinstallatie in het magazijn kon de groei niet aan en er was bovendien geen ruimte om dit systeem verder uit te breiden.

Voor twee leveranciers van leermiddelen, schoolmeubilair en andere toebehoren verzorgt Rolec de opslag en expeditie. Tien jaar geleden merkte men dat in de piekperiodes, van mei tot en met september, per dag steeds meer pallets moesten worden verwerkt.

Met Capturetech werd besloten om in de expeditieruimte waar pallets worden verpakt een proefopstelling van een RFID-voorziening te plaatsen. De eis van Rolec was dat alle labels van de dozen op een pallet moeten worden uitgelezen. Deze pilot verliep naar behoren.

Controlepunten

De RFID-installatie die er nu staat, zorgt voor een honderd procent zekere levering van de orders aan de klanten. De dozen voor een order gaan eerst in een transportbak met daarin een RFID-tag. De order is gekoppeld aan de transportbak waarin de doos zit. Die passeert vervolgens diverse controlepunten in het systeem en krijgt uiteindelijk van een label uitgedraaid door een RFID-printer. Zodra een doos gereed is, rolt deze via de rollenbaan naar het eindstation, de RFID-installatie van CaptureTech, waar tijdens het sealproces de labels op de dozen worden uitgelezen met behulp van een RFID-reader. De samenstelling van de pallet wordt door een controleur vergeleken met de bestelorder. Als er een doos op een pallet staat die er niet op thuishoort, krijgt de controleur daar melding van op zijn monitor en kan hij direct ingrijpen.

RFID van capturetech bij Rolec