RFID-systeem voor Haagse Milieu Services

Industrial Internet of Things

Haagse Milieu Services (HMS) heeft een RFID-systeem van CaptureTech in gebruik. Het systeem registreert het legen van de ondergrondse afvalcontainers.

RFID-systeem

Haagse Milieu Services (HMS) is een publiek-private samenwerking tussen Van Gansewinkel – Overheidsdiensten en de gemeente Den Haag. HMS is eigendom van de gemeente Den Haag, Van Gansewinkel – Overheidsdiensten voert hierbij het management en HMS verzorgt binnen de gemeente Den Haag de inzameling van huishoudelijk restafval, gft-afval, grof huishoudelijk afval, glas, papier en textiel, alsmede de exploitatie van drie afvalbrengstations, plaagdierbestrijding en gedurende de winterperiode de gladheidbestrijding.

Informatie direct online

Elke ondergrondse afvalcontainer is voorzien van een robuuste industriële RFID-tag. Op de vuilniswagens is RFID-infrastructuur geplaatst die registratie van de containers mogelijk maakt. Het RFID-systeem verzendt de datum en tijd van het legen en de GPS-coördinaten van de container direct vanaf de auto naar een website. Daarmee is de informatie direct online beschikbaar voor de betrokken partijen, waaronder de gemeente Den Haag.

Met deze oplossing beschikt Haagse Milieu Services over een automatische en sluitende registratie. Extra ledigingen kunnen zo bijvoorbeeld direct worden doorbelast aan de juiste partijen.

RFID-systeem voor Haagse Milieu  RFID-systeem voor Haagse Milieu Services

RFID-systeem voor Haagse gemeente  RFID-systeem container