Orderverzamelproces met voice voor Hollander

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Als logistiek service provider wordt Hollander door PLUS retail ingezet om verse en gekoelde producten in ruim 260 PLUS supermarkten te distribueren. Dat betekent in de praktijk dat Hollander voor en in samenwerking met PLUS probeert de keten zo efficiënt mogelijk in te richten met als doel de laagste kosten en maximale kwaliteit/ houdbaarheid voor de consument. 

Het voice-systeem waarmee Hollander eerst werkte, was niet optimaal geïntegreerd in het totale bedrijfsproces en verouderd. Naast de nieuwe oplossing voor voicepicking van CaptureTech, stapte de onderneming voor een deel van het proces over op orderverzameltrucks. Het resultaat: een efficiënter en productiever proces, met sterk gereduceerde loopafstanden, kortere orderverzameltijden en minder belasting voor de orderpickers.

“Uit onze voorselectie kwam CaptureTech als beste leverancier uit de bus. Vervolgens hebben we onze WMS-leverancier Davanti erbij betrokken en gezamenlijk een business case opgesteld”, legt manager operations Albert Engels uit. Belangrijk bij de keuze voor CaptureTech was de Performance Manager-tool die de leverancier biedt. Het systeem geeft in real-time een gedetailleerd inzicht in het orderverzamelproces. Op verzoek van Hollander is de tool op een aantal punten aangepast. Dankzij die modificaties kan Hollander letterlijk elke stap in het orderverzamelproces nauwlettend volgen en waar nodig het proces direct verbeteren.

De voordelen van voice

Omdat de overstap naar het nieuwe spraakgestuurde systeem tijdens de dagelijkse operatie werd uitgerold, en kwaliteit en performance naar de klant uiteraard optimaal moesten blijven, zijn de nieuwe terminals, type Talkman A730 van Vocollect, gefaseerd geïmplementeerd. Over die nieuwe apparatuur is Engels al even enthousiast: “Het geluid is aanmerkelijk beter en de apparatuur is minder spraakgevoelig. Storingen in het proces, bijvoorbeeld als een orderpicker verkouden is, komen niet meer voor. Bovendien is de apparatuur draadloos te ‘pairen’; het koppelen van headset en terminal.”