Voor optimalisering van de logistieke processen kiest Forever Direct voor CaptureTech

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Forever Direct, gelegen in het groene landschap van Oud-Gastel is het distributiecentrum van Forever Living Products. Forever Living Products is een Amerikaans bedrijf dat zich toespitst op de productie van Aloë Vera producten. Denk hierbij aan make-up, shampoo, maar ook voedingssupplementen en bijvoorbeeld energiedranken. Exclusieve producten worden via Direct Sales verkocht op basis van het Multi Level Marketing principe.

Heftruckcomputer bij Forever Direct

Voor de oprichting van Forever Direct werden de goederen rechstreeks door Forever Living Products aan de diverse warehouses in Europa geleverd. Het bedrijf groeide echter zo snel dat werd besloten om voor Europa een eigen gecentraliseerd warehouse op te richten: Forever Direct. Eerst opereerde Forever Direct via een outsourcing bij DHL, daarna op de nieuwe locatie in Oud Gastel in een geheel eigen distributiecentrum. Een logistieke onderneming waar je u tegen zegt, aangezien vanuit het distributiecentrum dagelijks door ca. 250 mensen meer dan 90 landen worden bevoorraad. Daarnaast worden distributeurs en klanten in Nederland voorzien van hun op maat samengestelde aanvragen.

Gebruiksvriendelijk en praktisch

Ruud Adriaanse is werkzaam als Business Information & Improvement Manager en was één van de verantwoordelijken voor de inrichting van het nieuwe distributiecentrum. “Door mijn werkverleden had ik de nodige ervaring in het vormgeven van distributieprocessen en hoe gebruiksapparaten en software dit proces efficiënt en effectief kunnen laten verlopen. Op basis van praktijkervaringen concludeerde ik destijds al dat de producten van Honeywell goed werken, gebruiksvriendelijk en praktisch zijn. Bij één van mijn vorige werkgevers hebben wij bijvoorbeeld gewerkt met handlezers van een ander merk. Deze waren minder gebruiksvriendelijk. Het gehele apparaat was dusdanig vormgegeven dat wanneer er een onderdeel kapot ging je gelijk de hele handlezer kon afschrijven. Los van het feit dat dit ontzettend veel kosten met zich meebrengt, is het zonde en niet praktisch. Doordat bij Honeywell het product, bijvoorbeeld een handlezer, uit verschillende onderdelen bestaat die los van elkaar te vervangen zijn, hoef je niet gelijk de gehele handlezer te vervangen.”

Honeywell apparatuur bij Forever Direct

Op basis van deze ervaringen stond van tevoren vast dat ze bij Forever Direct wilden werken met Honeywell producten. Eén van de vereisten aan de leveranciers was dan ook dat deze Honeywell leverde. Adriaanse was al bekend met CaptureTech en wist dat zij servicegericht te werk gingen. “Dit was één van de redenen waarom wij hen, net als enkele andere partijen, hebben gevraagd een voorstel te maken. Persoonlijke ervaringen in combinatie met het voorstel maakte dat wij voor CaptureTech kozen.” Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zorgen ruim 44 handscanners en heftruckhangers, 5 labelprinters en 10 ringscanners dat het gehele distributieproces effectief verloopt. Forever Direct draait zelfs zo goed dat zij het afgelopen jaar de groeidoelstellingen hebben bereikt die voor 2017 waren vastgesteld.

Bij Forever Direct worden met de volgende producten gewerkt:

  • Handheld Computer: Honeywell LXE-MXT7
  • Truck Mounted Computer: Honeywell-LXE thor VM1
  • Vingerscanner: Honeywell Bleutooth Laser Ringscanner
  • Handscanner(s): Honeywell 1910i, Honeywell 4820i, Honeywell LS3408
  • Label Printer(s): Datamax RL4, Zebra ZM100

honeywell handscanner in gebruik bij Foreever Direct

CaptureTech | Servicegericht

Bij Forever Direct zijn ze van mening dat CaptureTech zich van haar concurrentie onderscheidt door de hoge mate van servicegerichtheid. Dennis van Rijckevorsel, werkzaam voor de service-desk van Forever Direct, heeft regelmatig contact met CaptureTech. “Voordat ik hier ging werken had ik geen ervaring met Honeywellproducten en hoe deze werken. Ons contactpersoon vanuit CaptureTech is toen langsgekomen en heeft uitleg gegeven over hoe de producten werken. Doordat ik me ook bezig houd met reparaties van kapotte scanners of handlezers heb ik regelmatig contact met CaptureTech. ”Wat Adriaanse en Van Rijckevorsel opvalt is dat de reparaties vanuit CaptureTech altijd ontzettend snel verlopen. Adriaanse: “Bij één van mijn oude werkgevers waar met een andere leverancier werd gewerkt konden reparaties soms wel zes maanden in beslag nemen. Bij CaptureTech heb je je producten binnen no time terug.” Wat ook als prettig wordt ervaren, is dat via de website van CaptureTech op afstand kan worden ingelogd en dat je een aantal vaste contactpersonen hebt met ieder hun eigen expertise. Je weet van tevoren met welke vraag je bij wie moet zijn.

in gebruik honeywell scanner forever direct

Van Rijkevorsel: “Pas geleden liepen we tegen het probleem aan dat een aantal van onze scanners continu uitviel. We hadden zo’n vermoeden dat het weleens kon liggen aan de WiFi verbinding tussen het apparaat en het access point. We hebben CaptureTech gebeld en hun ons probleem voorgelegd. Zij kwamen langs en hebben door het gehele gebouw metingen verricht om te kijken hoe en waar het dan fout ging met de WiFi verbinding. Twee dagen na het bezoek lag er een rapport met verbeterpunten en aanbevelingen om de werking van de scanners te verbeteren. Zo hoort het.”