OpticaVision geïmplementeerd bij Florensis

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Florensis, sinds 1941 leverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor veredeling en vermeerdering aan professionnele kwekers in de tuinbouw, heeft het OpticaVision-systeem van CaptureTech geïmplementeerd.

Capvision bij florensis door capturetech

Meerwaarde van vision

Goederen worden steeds vaker verzonden in duurzame en/of herbruikbare verpakkingen zoals dozen, kratten of trays. Vanuit logistiek en regelgeving groeit de vraag om goederen te kunnen volgen op colloniveau (krat of doos).

Met de geavanceerde cameratechnieken en drie nieuwe poorten van OpticaVision® kan Florensis automatisch binnen enkele seconden tientallen barcodes scannen op bijvoorbeeld een pallet met trays. Bovendien kunnen in het nieuwe systeem de unieke kratnummers en de productieordernummers die als barcode op de trays staan aan elkaar worden gekoppeld. Hierdoor kan bij in- of uitslag een snelle en accurate controle worden uitgevoerd en ook vastgelegd.

Deze informatie kan vervolgens ook aan een bovenliggend systeem worden doorgegeven om een elektronische verzendnota (‘despatch advice’ of DESADV-bericht) op te maken en te versturen. De afnemer weet dan wanneer hij welke goederen zal ontvangen.

Florensis werkte al naar tevredenheid met een eerder vision-systeem van CaptureTech, sinds het bedrijf een aantal jaren geleden overstapte naar herbruikbare trays. Het nieuwe systeem brengt een nieuwe, grote efficiencyverbetering.

Capvision Florensis

Florensis Capvision

Features van OpticaVision®

  • Geavanceerde (GigE) cameratechnologie voor scannen 1D- of 2D-barcodes;
  • Zelfstandig onderdeel van ons Logistic Execution Systeem Holon;
  • Eenvoudig toevoegen andere track and trace auto ID-technieken als RFID en/of voice;
  • Eén dashboard met één standaardkoppeling naar achterliggende systemen;
  • Eenvoudig te bedienen touchscreen user interface.