Gazelle optimaliseert logistiek en productieproces

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Koninklijke Gazelle uit Dieren produceert elk jaar meer dan 300.000 fietsen en is daarmee marktleider in Nederland. Toen de huidige mobiele computers aan vervanging toe waren, heeft Gazelle als onderdeel van de PON groep CaptureTech benaderd om het selectietraject voor de vervangende oplossing te begeleiden.

Na een selectietraject bleek de compacte en robuuste Honeywell 99EX mobiele computer het ideale toestel om het logistieke proces verder mee te optimaliseren. CaptureTech leverde en implementeerde deze units in combinatie met de beheertool Wavelink Avalanche, dat het hele park van mobiele terminals efficiënt beheert en ondersteunt. Door middel van Wavelink Terminal Emulatie wordt via het WiFi-netwerk van Cisco met het achterliggende systeem van SAP gecommuniceerd.

Naast het werken met mobiele computers om de onderdelen snel en foutloos te verzamelen voor de productie, is CaptureTech ook gevraagd om de eindcontrole verregaand te automatiseren. Het doel hiervan is dat alle fietsen worden gecontroleerd voordat zij de productiebaan verlaten. Elke fiets verlaat zo compleet en voorzien van de juiste accessoires de productie.

Om deze controle op een efficiënte wijze uit te voeren heeft CaptureTech de software ontwikkeld en de monitoren en meerdere Datalogic Matrix-scanners geleverd.

Elke fiets wordt nu gescand vóór deze de baan verlaat; controle vindt plaats met het achterliggende systeem. Mocht er iets niet in orde zijn, dan wordt de baan gestopt en een signaal aan de medewerker gegeven. Zo is Gazelle er 100% zeker van dat alle fietsen volgens de juiste specificaties naar de dealers gaan.