Betrouwbaar en snel data verzenden cruciaal voor een optimaal distributieproces en tevreden klanten

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Magazijn heftruck

Ruim 115 jaar geleden begon het allemaal met een recept voor beschuit, maar inmiddels is het familiebedrijf Zeelandia uitgegroeid tot een groot producent en distributeur van allerlei bakkerij-ingrediënten. En met zo’n 25 vestigingen over de hele wereld, waarbij de artikelen door bakkers uit 70 landen worden gebruikt, valt de onderneming in de categorie ‘multinationals’.

Het assortiment van Zeelandia bestaat vandaag de dag uit meer dan 2500 artikelen welke worden afgenomen door allerlei bakkerijen. Denk daarbij niet alleen aan de grote industriële bakkerijen, maar ook aan de bakker op de hoek. De onderneming hecht zeer veel waarde aan het creëren van kansrijke ideeën en oplossingen voor haar grote klantenbestand. ‘Creating possibilities’ is haar motto. En om aan de verwachtingen van al haar verschillende afnemers te kunnen voldoen, is een goed distributieproces van groot belang.

Panorama Bakkerij

Vernieuwde terminals en nieuw wifi-netwerk

Bert de Vos, hoofd ICT-beheer bij Zeelandia en hiermee verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur, kijkt altijd kritisch naar het distributieproces. “Grote of kleine aanpassingen of vernieuwingen zijn van groot belang. Dankzij de technologie kunnen bijvoorbeeld steeds meer processen beter en sneller, wat goed is voor ons als organisatie maar ook voor de klant. Onlangs hebben wij twee projecten afgerond die ons proces verder hebben geoptimaliseerd.”

Hiermee doelt De Vos op het vernieuwen van terminals en het aanleggen van een nieuw wifi-netwerk. “De oude terminals waren aan vervanging toe en daarnaast was het tijd voor een moderniseringsslag. Vanwege het vertrouwen dat wij hebben in CaptureTech, voortkomend uit eerdere samenwerkingen, hebben wij bij hen aangeklopt.”

Het aanleggen van een nieuw wifi-netwerk is een groot project, waarbij alles op zijn plaats moet staan om geen gaten in het netwerk te krijgen. Het gaat daarbij niet alleen om het aanschaffen van de juiste hardware, zoals een wifi Access Point, maar met name om advies en dienstverlening: “Wij hebben voor dat project een groot beroep gedaan op kennis, ervaring, inzicht en projectmanagement van CaptureTech. Dat heeft geresulteerd in een goed werkend wifi-netwerk; een netwerk waarop we kunnen vertrouwen.”

Relatie groeit op vertrouwen

Het goed functioneren van terminals en het wifi-netwerk zijn belangrijke onderdelen van de infrastructuur en cruciaal voor een organisatie om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van haar afnemers. Verstoringen in de systemen of de processen kunnen snel merkbaar zijn voor de klant, met alle gevolgen van dien. De Vos: “De terminals zitten op heftrucks en deze rijden over onze fabrieksterreinen en in ons logistieke centrum. Zonder goed functioneren van de terminals en/of het wifi-netwerk krijgen we problemen in productie. Dan kunnen er bijvoorbeeld grondstoffen niet aangevoerd worden en gaat alles te lang duren. Daarnaast zijn de heftrucks heel belangrijk in ons logistieke proces via het picken van orders en het vullen van vrachtwagens, zodat de bestellingen op tijd naar de klanten kunnen. Als daar fouten ontstaan krijgen klanten onvolledige of foutieve bestellingen en/of worden deze te laat geleverd. Dit zijn dingen die we natuurlijk te allen tijde willen voorkomen.

We werken dan ook niet voor niets al tien jaar samen met CaptureTech. Die samenwerking is ooit begonnen met iets heel kleins: de aanschaf van een aantal printers. Door de goede ervaringen uit het verleden, het nakomen van afspraken en de continue goede prijs-kwaliteit verhoudingen is het vertrouwen gegroeid en de relatie steeds intensiever geworden. De kracht zit hem in het feit dat ook als de projecten klaar zijn, de lijntjes met CaptureTech kort blijven. Dat is prettig. Inmiddels is onze relatie zo goed, dat we altijd aan CaptureTech denken wanneer we nieuwe projecten krijgen.”

 

Vrachtwagen Zeelandia