Wij helpen u graag met een goed advies

het verzamelen van bestellingen

Eén van de processen in een logistiek magazijn is orderpicken, het verzamelen van bestellingen. Dit werk wordt meestal nog steeds uitgevoerd door mensen. Een orderpicker is dus een verzamelaar van bestellingen. Dit betekent dat hij of zij artikelen in een bepaald volume en een bepaalde volgorde uit een opslaglocatie neemt en verzamelt voor verzending aan klanten.

In aanleg is orderpicken een eenvoudig bedrijfsproces, maar dit werkproces heeft een grote invloed op de productiviteit van de supply chain (productieketen). Iedere verbetering in de manier waarop uw pickers orders verzamelen, heeft direct een grote impact en levert direct een besparing op. In tijd en dus ook in geld.

aq_block_6
aq_block_8

Methodes voor orderpicken

Er bestaan verschillende methodes voor orderpicken:
- Piece picking of stukspicken (de picker verzamelt alles voor één order);
- Zone picking (meerdere orderpickers werken - elk in hun eigen zone - samen aan een grote order);
- Wave picking (de orderpicker verzamelt alles voor meerdere orders tegelijk).

Start direct!

Bel voor een vrijblijvend advies via 0252-241544. Wij helpen u graag

Holon Performance Manager

Met de Performance Manager van ons systeem Holon kunnen alle stromen in het proces van orderpicken met behulp van timers en tellers in kaart worden gebracht. Holon biedt standaard rapportages op basis van een SQL-database. Ook is het mogelijk uw eigen reporting tool en/of warehouse management systeem (WMS) aan te koppelen, voor een zo compleet mogelijk beeld.

Bestudeer de prestaties van uw hele magazijn, per magazijnzone of per individuele orderpicker. Op die manier verkrijgt u harde data voor nadere besluitvorming over uw werkprocessen.

aq_block_14
aq_block_16
Voice picking, barcode scanning, RFID

CaptureTech helpt u graag met een ruim aanbod van beproefde oplossingen (hardware en software) om een pick te communiceren. Op het gebied van voice picking, barcode scanning, RFID of een combinatie hiervan. Wat het beste voor u werkt, hangt af van uw behoeften, uw producten en uw productenmix.

Eerst analyseert CaptureTech uw bedrijfsprocessen om vervolgens met een gedegen advies te komen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe het orderpicken nog efficiënter kan? Neem dan nu contact met ons op!