OpticaVision®

Een oplossing waarmee u snel en efficiënt veel barcodes tegelijk kunt decoderen, dat is OpticaVision®. Ideaal voor bijvoorbeeld verzendcontrole of het koppelen van unieke tray- en batchnummers. OpticaVision® is een zelfstandig onderdeel van ons Logistic Execution Systeem Holon. De keuze voor OpticaVision® maakt het mogelijk om in de toekomst eenvoudig andere track and trace auto ID-technieken als barcode / RF scanning, RFID en/of voice toe te voegen. Dit alles binnen één dashboard, met één standaardkoppeling naar de achterliggende systemen.

 

OpticaVision

Efficiënte track and trace

Goederen worden steeds vaker verzonden in duurzame en/of herbruikbare verpakkingen zoals dozen, kratten of trays. Vanuit logistiek en regelgeving groeit de vraag om goederen te kunnen volgen op colloniveau (krat of doos). OpticaVision® kan automatisch binnen enkele seconden vele barcodes scannen op bijvoorbeeld een pallet. Hierdoor kan bij in- of uitslag een snelle en accurate controle worden uitgevoerd.

Deze informatie kan vervolgens ook aan een bovenliggend systeem worden doorgegeven om een elektronische verzendnota (‘despatch advice’ of DESADV-bericht) op te maken en te versturen. De afnemer weet dan wanneer hij welke goederen zal ontvangen.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

Het pakket van OpticaVision®

De OpticaVision®-software bevat de volgende modules:

- Touchscreen user interface
- Barcode decodeersoftware
- Interface met bovenliggend systeem (WMS, ERP, in-house) op basis van xml, csv, webservice)
- Configuratie- en managementsoftware
- Calibratietools

De software kan op een lokale pc bij het systeem worden geïnstalleerd maar ook op een virtuele server in het netwerk.

aq_block_9
De OpticaVision®-technologie

OpticaVision® omvat geavanceerde (GigE) cameratechnologie waarmee 1D of 2D barcodes op trays, kratten, dozen, pallets, karren enzovoort binnen enkele seconden worden gescand. Dat is 4-6 keer sneller dan met de hand. Hierbij worden simultaan meerdere camera’s gebruikt. De beelden worden inclusief de gedecodeerde barcodes op een scherm getoond.

Het systeem kent een zeer eenvoudig te bedienen touchscreen user interface, die zelfs met handschoenen aan kan worden bediend. Ook een verkeerde krat in een zending kan worden gedetecteerd en gevisualiseerd op het scherm.

De modulaire opzet van OpticaVision®

Ons systeem kan voor enkelzijdig of dubbelzijdig lezen / scannen worden uit gevoerd. Afhankelijk van het aantal trays, kratten of dozen en de afmetingen van een volgestapelde pallet of kar zal het systeem per zijde worden uitgerust met een of meer camera’s. Hierdoor kan een totale beeldgrootte tot wel 150 cm breed en 250 cm hoog (per zijde) worden gescand.

 

vraag offerte aanDownload brochure

Meer weten?

Meer weten over OpticaVision? Neem dan snel en geheel vrijblijvend contact met ons op!