Elektronisch sleutelbeheer systeem

Heeft uw bedrijf een sleutelbeheer oplossing nodig?

Uiteraard streeft u naar een maximale efficiëntie, maar de volledige controle over uw sleutels is toch vaak een complex vraagstuk. Wij begrijpen de behoefte in een gesloten audit trail, een efficiënt systeem en de vraag hoe om te gaan met vraagstukken als kostenreductie, tijdbesparing en flexibiliteit. Door onze ervaring en expertise in uw segment weten wij waar uw uitdagingen liggen en daarom denken wij graag mee!

De KeyConductor, ontwikkeld door CaptureTech, is een oplossing voor het beheer van sleutelopslag. In essentie is het een elektronische sleutelkast. De belangrijkste voordelen van de KeyConductor:

– Volledig automatische uitgifte en inname van sleutels, geen menselijk toezicht vereist;
– Eenvoudige configuratie door uitgebreide software;
– Grotere veiligheid: beperkte toegang in tijd en ruimte;
– Contactloos en uitgerust met barcode of RFID;
– De KeyCop is verkrijgbaar als verzegeling voor high-security omgevingen én als oneindig herbruikbare beugelversie;
– Integratie van bestaande proximity card en/of swipe cardsystemen;
– Schaalbaar tot duizenden sleutels.

De elektronische sleutel- en bedrijfsmiddelen beheersystemen van CaptureTech kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan het Lenel OnGuard® toegangscontrolesysteem

Lenel certificering en CaptureTech

Start direct!

Bel voor een vrijblijvend advies via 0252-241544. Wij helpen u graag

Background Image

Hoe werkt een KeyConductor?

Sleutels ophalen

Het keyboard en display van de KeyConductor worden gebruikt om in te loggen en de juiste sleutel(s) te selecteren. Alleen als de persoon geautoriseerd is, wordt de deur ontgrendeld, licht(en) de sleutel(s) op en worden zij ontgrendeld.

Sleutels retour met barcode

Scan de barcode op de KeyCop(s) met de geïntegreerde barcodescanner en de positie licht op waar de KeyCop moet worden geplaatst. Na plaatsing wordt de KeyCop direct vergrendeld. Hierdoor kan de KeyCop niet worden verwijderd of van positie worden veranderd. Optioneel kan voor de barcodescanner ook een RFID-reader worden gebruikt.

Volledige audit trail en overzicht

De KeyConductor houdt een real-time log bij van alle uitgegeven en ingenomen sleutels. Het overzicht van uw sleutels is dus altijd up-to-date. De audit trail kan worden ingezien via de display van de KeyConductor, over uw netwerk of worden gedownload op een USB-stick.

Oplossing op maat


U kiest een configuratie die past op het bedrijfsproces van uw organisatie. De KeyConductor is ontworpen op basis van horizontale ‘blades’. Een blade is een metalen strip met KeyConductor-technologie en omvat 12 posities voor KeyCops. Verschillende groottes kasten met verschillende aantallen blades zijn mogelijk. Het systeem is eenvoudig uit te breiden.

Een belangrijke keuze is die tussen barcode scanning of Radio Frequency Identification (RFID).

Volledige controle over uw sleutels


Voor het managen van de KeyCop levert CaptureTech software in twee versies:

CaptureTech Manager


U kunt direct van start met de gratis CaptureTech Manager software en het aantal KeyCops dat u nodig heeft. Met de software kunt u gebruikers registreren, gebruikersgroepen aanmaken, hun autorisaties instellen enzovoort. Vervolgens kunnen sleutels bij uitgifte en inname worden geregistreerd. Het proces wordt nog efficiënter als u een barcodescanner of RFID-reader verbindt met uw pc. Deze gratis applicatie is beschikbaar voor Windows (32 bit of 64 bit).

CaptureTech WebManager


Het ‘next level’ in software voor sleutelbeheer is de CaptureTech WebManager.

In deze web-based applicatie worden alle data opgeslagen in een centrale MySQL database. CaptureTech WebManager faciliteert meerdere gebruikers met verschillende rollen en autorisaties. Een volledige audit trail wordt bijgehouden van alle veranderingen aan de database die gebruikers maken, bijvoorbeeld wanneer masterdata worden veranderd. Het enige dat u nodig heeft voor toegang tot de CaptureTech WebManager is een internetbrowser.


High-security of herbruikbare technologie

Voor high-security omgevingen zoals geldwaardetransport, is de KeyCop verkrijgbaar als verzegeling. Dit betekent dat de sleutels maar eenmalig kunen worden bevestigd aan een KeyCop. De sleutels kunnen slechts worden veranderd of verwijderd door het verbreken van de gevlochten staalkabel.

Grotere veiligheid

De KeyConductor draagt bij aan een real-time overzicht van uw sleutels. Dit brengt controle, gemak en gemoedsrust. Met de KeyConductor worden uw sleutels altijd gebruikt door geautoriseerde personen waar en wanneer ú dat wilt. Beperkte toegang tot sleutels vergroot de veiligheid.

Contactloos en uitgerust met barcode of RFID

Bij het ontwerpen van het systeem heeft CaptureTech expres niet gekozen voor ‘contact-based’ technologie in de KeyConductors. In zo’n geval zou de KeyCop fysiek contact maken met een positie om het unieke KeyCop-nummer ‘op te halen’. Deze technologie is kwetsbaar (slijtage) en vereist veel geregeld onderhoud. In plaats hiervan heeft CaptureTech de KeyConductors en KeyCops uitgerust met barcode- en RFID-technologie. Die combinatie biedt ‘next-level’ beveiligd key management.

Beheer van sleutels en bedrijfsmiddelen gecombineerd


In veel scenario’s is er een klantbehoefte om het beheer van sleutels en het beheer van bedrijfsmiddelen (assets) te combineren, bijvoorbeeld in het onderwijs of in kantoorgebouwen. Door middel van een app kunnen gebruikers kostbare middelen (laptops, beamers enzovoort) en/of sleutels (voor ruimtes, auto’s enzovoort) reserveren.

Nadat de reservering is gemaakt, ontvangt de gebruiker een QR-code op zijn mobiele telefoon. Eenmaal bij de kast of locker aangekomen, houdt de gebruiker de code voor de lezer en het desbetreffende compartiment zal worden ontgrendeld en/of de desbetreffende sleutels zullen worden uitgegeven. Deze oplossing houdt een volledig zogenoemd audit trail bij, van wie welke middelen en/of sleutels heeft genomen en geretourneerd.

De KeyConductor, ontwikkeld door CaptureTech, is dé oplossing voor veilig en beveiligd sleutelbeheer. In essentie is het een ‘intelligente’ elektronische sleutelkast. De KeyConductor is verkrijgbaar met barcode scanning of met RFID.

Benieuwd wat onze oplossing voor u kan betekenen?


Lees een project van klanten die u voor gingen! Bel ons voor meer informatie: 0252-241544

Meer weten?

Benieuwd geworden naar meer informatie over de KeyConductor? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


CaptureTech respecteert jouw privacy volgens de nieuwe GDPR-regelgeving.