Haven- of containerbedrijf

Wie actief is in het haven- of containerbedrijf weet dat efficiënte opslag en reparatie van containers van cruciaal belang is voor het bedrijfsproces. Veel havens en depots maken al gebruik van draadloze (data)communicatie in combinatie met mobiele RF-computers om de logistiek hiervan te optimaliseren.

Ook is het belang van track and trace van iedere container in een haven of op een havencomplex tegenwoordig groot, zodat elke partij die betrokken is bij een zending deze kan volgen. Maar ook om zaken als diefstal, fraude en vernieling te voorkomen. En om volledige traceerbaarheid van containers en andere kostbare bedrijfsmiddelen, zoals mobiele kranen, te garanderen.

aq_block_4
aq_block_6

WiFi en Mobiele netwerken

CaptureTech heeft jarenlange ervaring met het implementeren, onderhouden en ondersteunen van draadloze infrastructuur (WiFi, GPRS, HSDPA) in havenomgevingen. Ook bieden we een scala aan producten voor het beveiligen van containerladingen, onder meer op basis van RFID (Radio Frequency Identification).

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

Iedereen op de hoogte: optimale logistiek

Consignee, expediteur, rederij, scheepsagent, terminaloperator, verlader; elk van deze partijen in het logistieke proces van een haven is gebaat bij optimale traceability. Alleen dan kan het werkproces binnen elke schakel van de logistieke keten – en dus ook de logistieke keten als geheel – worden geoptimaliseerd.

Meer weten?

Wilt u weten wat de track and trace auto-ID-oplossingen van CaptureTech kunnen betekenen voor voor het haven- en containerbedrijf? Neem dan contact op voor gratis en vrijblijvend advies.