Distribution Center Walkthrough

CaptureTech voert regelmatig reviews en analyses uit van distributiecentra en magazijnen uit om haar klanten en prospects te helpen bepalen waar logistieke processen kunnen worden geoptimaliseerd. Productiviteit, nauwkeurigheid, reducties in trainingstijd, veiligheid en de algemene tevredenheid van de werknemers zijn typisch gebieden waarop CaptureTech verbeteringen kan voorstellen door de invoering of optimalisatie van auto ID- oplossingen als Voice en RFID.

Walkthrough

De Distribution Center Walkthrough (DCWT) omvat de analyse van het bestaande logistieke proces. Dit proces bestaat in de regel uit Receiving, Put Away, Replenishment, Selection (Picking), Order Consolidation, Quality Assurance/Auditing, Staging en Loading.

De vier elementen van logistiek

Tijdens ons bezoek proberen wij het proces niet te verstoren. Het doel is immers om het in werking zijnde proces te observeren en te begrijpen. Er zijn vier elementen die scherp moeten worden bezien:

- Arbeid
- Gebouwen en faciliteiten
- Werkstromen en procedures
- Systemen

De vijf onderdelen van rapportage

Onze rapportage kent vijf onderdelen die de basis vormen:
- Walkthrough en observatie
- Verzamelen data en meetgegevens
- Interviews met sleutelfunctionarissen
- Analyse van huidige productiviteit en serviceniveaus
- Externe benchmarking van gebieden waar verbetering kan worden behaald.

Wij zullen onze bevindingen voor u uitwerken in onze DCWT Rapportage. Dit bevat onze waarnemingen, overwegingen en voordelen (inclusief ROI). Dit document zullen wij in de DCWT-evaluatie samen met u doorlopen en de vervolgstappen bespreken.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

Meer weten?

Wilt u ook weten hoe uw logistieke processen kunnen worden geoptimaliseerd? Neem dan nu contact met ons op!