Zelfscanning nu ook beschikbaar voor technische groothandels

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

Wildkamp

Na het succes van zelfscannig binnen de retail, is het nu de beurt aan de groothandel. Technische groothandel Wildkamp met 45 vestigingen, speelt hierin een voortrekkersrol en heeft recent een zelf scan-oplossing geimplementeerd voor haar klanten.

Nieuwe oplossing, beter resultaat

Marc Zijnge is hoofd ICT bij Jarola, de overkoepelende holding van Wildkamp. Hij legt uit dat Wildkamp al in 2011 besloot een scan-oplossing te implementeren om het invoeren van orders door medewerkers te vereenvoudigen en typfouten veroorzaakt door handmatige invoer te voorkomen.

Deze oplossing was voornamelijk bedoeld voor intern gebruik. Medewerkers konden scanners gebruiken voor onder andere voorraadinventarisatie, maar de apparaten waren ook beschikbaar voor de klanten. Echter de complexiteit van het apparaat bleek niet uit te nodigen tot gebruik bij de werknemers, laat staan bij de consument. Toen is de vraag ontstaan voor een nieuwe, gebruiksvriendelijke oplossing.

Filiaal Wildkamp Roermond

Gebruiksvriendelijk

Wildkamp richtte zich met nieuwe scanners voornamelijk op gemak voor de consument. Daarnaast waren wireless ondersteuning en afbeeldingen die tonen wat er gescand is belangrijke wensen van de groothandel. CaptureTech heeft die wensen vertaald naar een nieuwe, gebruiksvriendelijke scanoplossing. Zij kwamen naar de gehele softwareapplicatie ook met twee hardware mogelijkheden naar voren, waarbij is gekozen voor de hardware van Zebra.

Dankzij de nieuwe oplossing kunnen consumenten nu zelf de producten scannen. Bij de kassa worden de artikelen gekoppeld aan de klantnaam en dan is het slechts nog een kwestie van inlezen. Alle informatie, inclusief de juiste kortingspercentages, is dan beschikbaar. Dat levert niet alleen de klant, maar ook de medewerkers veel tijdwinst op. Zij hoeven niet meer moeilijk te doen met codes en de catalogus.

Menu voor medewerkers

Ook voor de medewerkers zijn de nieuwe scanners een oplossing. Dankzij een apart benaderbaar menu, kunnen de apparaten ook intern worden ingezet. Zo kunnen  medewerkers met de scanners artikelen binnenboeken, voorraden controleren en inventariseren en artikelen en prijzen opzoeken. De scanoplossing van CaptureTech is dus primair voor de klant, maar dankzij het menu voor de medewerkers kunnen ze er bij Wildkamp veel meer uithalen.

Zijnge: “We zien meteen al een duidelijk verschil. Medewerkers weten goed hoe ze met de apparaten kunnen omgaan, maar nog belangrijker: klanten ook. Zij herkennen de zelfscanners uit de supermarkt en hebben ervaring in het omgaan met zo’n apparaat. De scanners bij Wildkamp zijn hetzelfde, maar dan de nieuwste generatie.”

Scanners Wildkamp

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op: