Raamdecoratie en gordijnspecialist NE DistriService dankzij CaptureTech geoliede machine

Warehouse, Logistiek & Supply Chain

It’s more than just a parcel

Nibourg12

De distributie van raamdecoratie is een vak an sich. Een nichemarkt waarbij de producten met de grootste zorg van A naar B moeten worden vervoerd. De kwetsbare raamdecoratie is namelijk vaak in dunne doosjes verpakt en moeilijk te vervoeren vanwege de lange afmeting. NE DistriService is een van de specialisten op dit gebied. Niet alleen brengen zij raamdecoratie naar winkels en consumenten, ook halen ze de kwetsbare raamdecoratie bij de opdrachtgever op. Een cross-docking distributieproces dat vanwege de aard van de goederen al complex genoeg is en waarbij het van het grootste belang is dat de distributieprocessen effectief en efficiënt verlopen. Mark Molhoek, hoofd ICT NE DistriService: “Dankzij de oplossing van CaptureTech weten wij exact welke goederen zijn binnengekomen en waar deze gestald zijn”. 

cabine2

Cross-docking met Track & Trace

Het distributieproces van NE DistriService bevindt zich in Nunspeet. Bij binnenkomst op het distributiecentrum worden de goederen gelijk gescand met behulp van handlezers. Molhoek: “Het is ontzettend belangrijk dat dit direct bij binnenkomst gebeurt. Op basis van het inlezen wordt namelijk de locatie bepaald waar de goederen gesorteerd kunnen worden. Voorafgaand aan het inlezen weten we welke goederen we kunnen verwachten en wat de eindbestemming is. Dankzij het scannen worden deze gegevens uit onze database gekoppeld aan het gescande product en wordt eveneens bepaald waar deze gesorteerd kan worden. De goederen worden op basis van een rijschema en gegevens uit onze database weer bij elkaar gezocht en gescand wanneer deze op transport gaan”.

DC-paketten3

Volledige controle over distributieproces

Door de mobiele computers van Honeywell die door CaptureTech zijn geleverd heeft men bij NE DistriService volledige controle over wat er met de pakketten gebeurt. Op basis van gegevens verkregen door de hardware kan men de opdrachtgever informeren, maar ook intern actie ondernemen wanneer er iets mis gaat. Molhoek: “Feitelijk gezien is CaptureTech verantwoordelijk voor het transparant maken van onze distributieprocessen en dat is zeer waardevol. Voordat wij met CaptureTech werkten, ca. 10 jaar geleden, deden wij alles visueel. Ontraceerbaar, vanwege het zoekplaatje verre van efficiënt en bovenal onbetrouwbaar. CaptureTech heeft hier verandering in gebracht”.

lading2

Transparantie van het aanmaken van de order tot aflevering

Dankzij de Honeywell hardware en de door NE DistriService ontworpen software, biedt NE DistriService de opdrachtgevers die hier behoefte aan hebben structurele terugkoppeling over het verloop van het distributieproces. Molhoek: “Niet al onze opdrachtgevers maken er gebruik van. Maar degenen die dat wel doen koppelen onze informatie aan hun eigen Track & Trace gegevens waardoor het proces vanaf het inpakken tot aflevering aan huis inzichtelijk is”.

Honeywell scanners goede keuze

Bij NE DistriService werkt men met mobiele computers van Honeywell. Dankzij het advies van CaptureTech en een testperiode waarbij ook met polsscanners werd gewerkt, kwam men tot deze keuze. “Veel van onze mensen gaven aan liever met handscanners te werken omdat ze het niet fijn vinden wanneer er iets om hun pols geklemd zit. CaptureTech ondersteunde ons in dit proces”. Men werkt met ca. 30 Honeywell MX7 Tecton handscanners waarvan er 20 à 25 actief in gebruik zijn. De MX7 Tecton apparaten van Honeywell worden vanuit NE DistriService ervaren als hufterproof en gebruiksvriendelijk. “Het is nu eenmaal een gebruiksproduct wat de nodige stoten te verwerken krijgt. Ondanks het intensieve gebruik zijn de scanners van Honeywell sterk en hebben ze een lange levensduur. Mocht een scanner toch echt defecten vertonen dan kloppen wij aan bij CaptureTech”.

hangend-vervoer1

CaptureTech ontzorgt en biedt een snelle service 

NE DistriService werkt al ca. 10 jaar met CaptureTech en Honeywellproducten. Naast dat CaptureTech de hardware van Honeywell afneemt en garant staat voor de service en onderhoud hiervoor, bieden zij ook technische ondersteuning. Molhoek:” Wij scannen op basis van een barcode. Dit zijn niet onze barcodes, maar de barcode die de klant zelf gebruikt vanuit de eigen productie. Deze codes moeten uniek zijn, identificeerbaar en te herleiden naar de afzender. Om al deze barcodes te kunnen lezen met de Honeywell scanners moeten deze optimaal worden in- en afgesteld. Dankzij CaptureTech gaat dit perfect. Mocht er toch een barcode bij zitten die niet gescand kan worden dan past CaptureTech de technische configuratie aan. Op die manier kan de barcode dan alsnog worden ingelezen. Mocht een scanner een keer een defect vertonen dan sturen wij deze op en hebben we deze binnen twee weken weer terug”.

auto-green-zij1

Betrouwbare partner 

NE DistriService is erg te spreken over de samenwerking met CaptureTech en de service die zij bieden. “De mannen van CaptureTech zijn geen dozenschuivers maar een partner in succes. Wanneer er zich problemen voordoen tijdens het scannen, valt het gehele distrubutieproces stil. Wij werken daarom met een product dat we kunnen vertrouwen en een partner die ons technisch ondersteund. In een realistische tijd is onze hardware weer optimaal goed functionerend”.

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op: