Bluetooth

Nu er meer dan 10 miljard microcontrollers per jaar verscheept worden die allemaal lokaal of via internet informatie kunnen uitwisselen, is er ook een hoge beschikbaarheid van “intelligent devices”. Al deze devices kunnen in contact staan met het internet, wat in het algemeen bekend staat als Internet of Things (IoT). IoT oplossingen hebben echter vaak een draadloze connectie met laag vermogen nodig om een connectie naar het internet te maken. Hiervoor is een gateway nodig, die aan de ene kant verbonden is met het internet (dan wel via een lokaal netwerk, dan wel via cellulair netwerk), en aan de andere kant met het device.

Gateways vormen daarom een belangrijk components binnen IoT. Deze gateways of readers kunnen via RFID communiceren met het device, maar ook via Bluetooth.

Een belangrijk voordeel van Bluetooth is de eenvoudige connectiviteit naar bestaande mobiele telefoons en tablets. CaptureTech ontwikkelt IoT producten en systemen op basis van Bluetooth en kan u op die manier helpen om de juiste informatie, op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen!

aq_block_4

Neem contact met ons op zonder verplichtingen

aq_block_8
Bluetooth nodes

Bluetooth tags of "nodes" kunnen wordt aangebracht op objecten waar we informatie van willen verkrijgen. Zo’n node bevat een kleine batterij en kan lang meegaan. Ook zijn er nodes beschikbaar die bijvoorbeeld beweging en temperatuur kunnen registreren, welke informatie vervolgens aan de gateway, en dus aan het internet, kan worden doorgegeven.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze intelligente oplossingen? Neem dan nu contact met ons op!