Wij helpen u graag met een goed advies

Barcode en Vision

Een vertrouwde en beproefde manier om voorraadbeheer en logistiek te optimaliseren, is het barcodesysteem. In aanvulling hierop is vision-technologie ontwikkeld. Hierbij wordt met een high-tech digitale camera in hoog tempo een groot aantal 1D en/of 2D barcodes ‘gescand’ en vastgelegd.

aq_block_6
aq_block_8
Barcode / RF scanning

Het scannen van barcodes verkleint de kans op fouten en verhoogt de efficiency. Scannen kan op diverse manieren, bijvoorbeeld met vaste barcodescanners langs een lopende band, of met bedrade of draadloze scanners aan een PC.

CaptureTech heeft ruime ervaring met de implementatie van barcodesystemen. Daarbij hoort ook advisering over onder meer: gebruik van het type barcode, de standaarden (EAN,  tegenwoordig GS1 enz., de beste wijze voor het printen van de barcodes; optimale verwerking van de data in het achterliggende WMS of ons Holon-systeem.

Vision

Hiernaast heeft CaptureTech onder de naam OpticaVision een scansysteem op basis van geavanceerde, digitale cameratechnologie ontwikkeld, dat revolutionair mag worden genoemd. Met OpticaVision kunt u binnen één seconde tientallen 1D en/of  2D-barcodes (datamatrix) op bijvoorbeeld een krat, pallet of rolcontainer scannen, decoderen en vastleggen. Hiermee wordt een aanzienlijke tijdwinst gerealiseerd.

Met OpticaVision wordt het voor de voedselproducerende industrie mogelijk om te voorsorteren voor retailklanten en hen hiervan een vooraanmelding te sturen. Ook is het mogelijk om twee barcodes automatisch te koppelen, bijvoorbeeld als op een tray een productienummer en een unieke kratcode staan. Ook in tal van andere branches en industrieën wordt OpticaVision met succes ingezet, bijvoorbeeld om de verzendcontrole van colli snel en betrouwbaar te laten verlopen.

aq_block_12
Demonstratie is mogelijk

Meer weten? Neem voor een vrijblijvende demonstratie en de mogelijkheden van OpticaVision contact met ons op. In elk geval analyseert CaptureTech eerst onder andere uw werkprocessen en de bestaande infrastructuur om vervolgens met een gedegen advies te komen.

Demonstratie?
Stuur ons direct een mailtje
Meer weten?

Benieuwd naar onze oplossingen voor het efficiënt scannen van barcodes? Neem dan nu contact met ons op voor vrijblijvend advies.