Asset management

Modern beheer van uw bedrijfsmiddelen heet tegenwoordig asset management. Wat zijn uw assets? In elk geval mobiele computers, barcode scanners, laptops, mobiele telefoons, tablets enzovoort. Kostbare apparatuur die in uw bedrijfsproces wordt gebruikt. En waarvan u de op de hoogte wilt zijn waar die zich precies bevindt. Barcodes of RFID-tags zijn geschikte technieken.

Bij de start legt u al uw bedrijfsmiddelen in een handomdraai gedetailleerd vast:

- Registreer de gegevens van elk bedrijfsmiddel, zo gedetailleerd als u zelf wilt;
- Bepaal zelf welke soort middelen u registreert met voor u relevante velden;
- Registreer bedrijfsmiddelen in één ‘bliep’ met de barcodescanner;
- Registreer ook alle bijbehorende documentatie, zoals handleidingen en foto’s.

aq_block_4
aq_block_6
Weet precies wat u heeft

Zie in één grafisch overzicht de locaties, kosten, budgethouders en contractgegevens van uw bedrijfsmiddelen. Zie direct waar uw middelen zich bevinden: bij een persoon, afdeling of locatie. Stel gemakkelijk rapporten samen met relevante gegevens, van actuele waarde tot gebruik per afdeling of medewerker.

 

Barcode

Het gebruik van barcode / RF scanning voor uw asset management is al een grote verbetering ten opzichte van de methode ‘papier en pen’. De identificatie van bedrijfsmiddelen is eenvoudig, snel en juist.

Passieve RFID-tags

Het gebruik van passieve RFID-tags in combinatie met een mobiele RFID-reader brengt nieuwe voordelen met zich mee, ten opzichte van barcode / RF scanning. Het identificeren van bedrijfsmiddelen verloopt sneller en is minder verstorend. Belangrijker voordeel is echter dat geen ‘line of sight’ nodig is tussen reader en bedrijfsmiddel. De grootste winst is te behalen wanneer u een groot aantal bedrijfsmiddelen heeft.

Het gebruik van vaste RFID-readers zorgt ervoor dat bedrijfsmiddelen continu kunnen worden uitgelezen en geïdentificeerd zonder dat er nog langer personeel aan te pas komt.

Actieve RFID-tags

Het gebruik van actieve RFID-tags in combinatie met een vaste RFID-reader zorgt ervoor dat uw bedrijfsmiddelen over grotere afstand en op een groter terrein kunnen worden gemonitord, opnieuw zonder de inzet van personeel.

Barcodes zijn geschikt voor kleine bedrijfsmiddelen of waar het uiterlijk ervan belangrijk is. Passieve RFID wordt samen met een mobiele of vaste RFID-reader vaak toegepast voor het grootste deel van de assets. Actieve RFID kan worden gebruikt voor de kostbaarste bedrijfsmiddelen. 

Bezoek de pagina over ons product de CapLocker.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

Meer weten?

Benieuwd naar onze oplossingen voor Asset management? Neem dan nu contact met ons op voor vrijblijvend advies.