3PL (Third Party Logistics)

Vroeger hadden verladende partijen vaak zelf transportmiddelen in bezit om in hun transportbehoefte te voorzien. De verlader verzorgde in dat geval zelf de planning en de uitvoering van het transport. Later schakelden veel ondernemingen derde partijen in voor zogenoemde 3PL of Third Party Logistics. De track and trace auto ID-oplossingen van CaptureTech optimaliseren de logistiek van 3PL-aanbieders.

Uitbesteding die doel treft

Third Party Logistics-bedrijven acteren binnen het logistieke concept dat de verlader hem oplegt. Hiermee houdt de verlader de strategische touwtjes in handen, maar worden voornamelijk activiteiten op operationeel en tactisch niveau uitbesteed.

 Warehousing en transport, het zijn twee gebieden waar auto ID-oplossingen met track and trace aanzienlijk kunnen bijdragen aan snelheid en nauwkeurigheid, en dus aan vergroting van klanttevredenheid.

Voor een goed advies komen wij graag bij u langs

aq_block_8

Besparing van tijd en kosten

Logistiek is de core business van een Third Party Logistics-onderneming. Zij bezitten grotere kennis en deskundigheid dan een bedrijf dat produceert of verkoopt. Samen met hun wereldwijde netwerk brengt dit grotere efficiëntie in tijd en kosten. De infrastructuur en apparatuur van 3PL-bedrijven is steeds up-to-date en voldoet hiermee aan de nieuwste eisen van hun klanten en de toeleveranciers van hun klanten.

Bescheiden kapitaal nodig

Indien de meeste of alle logistieke processen worden uitbesteed aan een 3PL-onderneming hoeft de klant geen eigen distributiecentrum of transport te organiseren. De hoeveelheid kapitaal die nodig is voor goede logistiek is relatief bescheiden. Vooral in scenario’s met grote variaties in benutting van de magazijncapaciteit is dat belangrijk. Ook de investering voor een 3PL-bedrijf in de innovatieve technieken van CaptureTech is relatief bescheiden te noemen, met een korte terugverdientijd.

 

Maar wel de beste oplossingen

 

Zowel voor de eindklant die gebruik maakt van een 3PL-bedrijf als voor de 3PL-onderneming is het noodzakelijk om de beste oplossingen te realiseren die voorhanden zijn, zodat het logistieke proces is geoptimaliseerd. CaptureTech zorgt met zijn unieke track and trace auto-ID-oplossingen dat de 3PL-sector levert wat de klanten vereisen.

Meer weten?

Wilt u meer weten welke oplossingen CaptureTech biedt voor 3PL-omgevingen? Neem dan contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.